הדרך לאישורי פסולת בניין

כפי שהסברנו בכתבות הקודמות, המשרד להגנת הסביבה ומשרד הפנים החלו לפעול בשיתוף פעולה על מנת להיאבק בנגע השלכת פסולת הבניין במרחב הציבורי. ביחד עם המרכז לשלטון מקומי הוחלט בשנת 2002 ויצא לפועל נוהל מסודר לטיפול בפסולת בניין במסגרת הוועדות לתכנון ובניה.


מה קובע הנוהל?

הנוהל קובע כי כל מבקש היתר בנייה מהוועדה לתכנון היתר ובנייה מחוייב להציג טופס התקשרות עם אתר מורשה לפינוי פסולת בניין וזאת אפילו לפני שהונחה אבן אחת בלבד! הנוהל מהווה פריצת דרך שכן, הוא עוסק בבנייה קטנה כגון יחידת דיור כשוות ערך לבנייה גדולה כגון גורד שחקים. בטופס לבקשת היתר יש חלוקה מפורטת בטבלת יחסים בין גודל הבנייה לכמות הפסולת בניין שאמורה להיות והכמות הצפויה נקבעת על פי אדריכל מורשה/מהנדס. כך קיבלנו כמדינה את היתרון הטמון תרתי משמע לאיכות הסביבה. קבלן לא יוכל להפריז בכמות הפסולת בניין ולפעול ללא חשבון. הכמות המותרת לו מוגדרת היטב ואף אשפה לא תגיע למקום הלא נכון.



סיימתי את הבנייה - מה עכשיו?
הבנייה הסתיימה בהצלחה והבית עומד על תילו. כעת יש לגשת אל אתר ההטמנה ולבקש את אישור ההתקשרות. בדף סיכום זה תדווח הכמות פסולת שהגיעה לאתר הטמנה ובאיזה תאריך היא הגיעה. זאת לאחר שתחזירו אליהם את השוברים להטמנה. כך מוודא אתר ההטמנה כי לא חרגתם מהכמות שהצהרתם כי תגיע לאתר. כעת תוכלו לקחת את האישור הטמנה המיוחל ולגשת אל הוועדה לתכנון והיתר בנייה על מנת לקבל את הטופס 4 המיוחל.


חשוב!
הצלחת התהליך טמונה בקבלן פינוי פסולת הבניין לא פחות מעשייתכם. לכן באשדור החזקות אנו מקפידים כי תקבלו מכולה מדוייקת לפי בקשתכם! חשוב לנו שהדרך לקבלת טופס 4, תהיה דרך קלה ופשוטה!מכולות מגיעות ישירות לאתר הטמנה מורשה וחוסכות מכם את הצורך בהתקשרות עם שני גופים. בחרתם אשדור – בחרתם אמינות!